ΕΠΙΛΥΣΗ Συμβουλευτική > ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ > Uncategorized > Κοντά στην κορύφωση η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων

Κοντά στην κορύφωση η άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων

  • Posted by: admin

Την εκτίμηση ότι έχουμε δει τα χειρότερα από την πλευρά ανόδου αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων φαίνεται ότι συμμερίζονται κάποιοι τραπεζικοί διαπραγματευτές σήμερα. Την πεποίθηση αυτή την μεταφέρουν και προς το κυβερνητικό επιτελείο το οποίο περιμένει την αποκλιμάκωση προκειμένου να προχωρήσει στην επόμενη έκδοση ομολόγων.

Προς το τέλος Μαρτίου η νέα έκδοση ομολόγου

Η εκτίναξη των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων δεν αιφνιδίασε μεν το κυβερνητικό επιτελείο αλλά βάζει πλέον δύσκολα στον προγραμματισμό των επόμενων εκδόσεων ομολόγων. Η κυβέρνηση περίμενε στα τέλη Ιανουαρίου–αρχές Φεβρουαρίου να προχωρήσει μία έκδοση ομολόγων αλλά φαίνεται ότι αυτή θα αναβληθεί για μία περίοδο προς το τέλος Μαρτίου εάν και εφ’ όσον κοπάσει η θύελλα των ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς έφτασε στα επίπεδα των 2,5%.

Στελέχη από την αγορά ομολόγων εκτιμούν ότι μετά την απάντηση της κας Λαγκάρντ προχθές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (σε ερώτηση του κ. Παπαδημούλη), οι αποδόσεις των ομολόγων θα αποκλιμακωθούν σταδιακά και προβλέπουν ότι σε ένα μήνα από σήμερα (μετά τις 16 Μαρτίου όπου είναι η σύγκλιση του Δ.Σ. της ΕΚΤ), η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου θα διαμορφωθεί πέριξ του 1,9-2%. Μία απόδοση που επιτρέπει στο ελληνικό κράτος να δανειστεί χωρίς πιεστεί ιδιαίτερα από το επιτόκιο.

Ανοίγει το βιβλίο για την έκδοση 30ετούς ομολόγου από την Ε.Ε.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο που θα εκδώσει η Ε.Ε. με στόχο να συγκεντρώσει τα 780 δις ευρώ για την ενίσχυση των οικονομιών κρατών-μελών.

Πηγή: Tax Heaven

Αφήστε μια απάντηση